نکته های آشپزی و خانه داری
برای سفید ماندن گل کلم در حین پختن در آب ، آن شیر اضافه کنید .
شستن قارچ
قارچها را هنگام شستن درون آب نگذارید . قارچ آب را به خود میکشد و موقع پختن آب زیادی میندازد .
پوست گوجه فرنگی و سیب زمینی
برای پوست کندن سیب زمینی استانبولی و گوجه فرنگی و هویج ، آن ها را چند دقیقه داخل آبجوش انداخته و سپس در آب سرد بگذارید . پوستشان غلافی کنده میشود .
تیره نشدن زرده تخم مرغ
برای جلوگیری از تیره شدن زرده تخم مرغ آبپز ، پس از پختن ، آنها را درون آب سرد قرار دهید .
پوست کندن تخم مرغ آب پز
گذاشتن تخم مرغ آبپز درون آب سرد کمک خواهد کرد تا راحت تر پوست آنها را بکنید .
پف کردن املت
اگر میخواهید املت شما پف کند و پوک تر شود قبل از زدن تخم مرغ ، مقدار نوک انگشت به آن نشاسته ذرت اضافه کنید.
پف کردن سفیده
تخم مرغ هرچه سرد تر باشه هنگام زدن کمتر پف خواهد کرد . برای اینکه تخم مرغ ها بیشتر پف کنند ، آنها را کمی خارج از یخچال نگهدارید و موقع زدن کمی نمک بزنید تا بهتر و زودتر پف کنند .
برنج سفیدتر
هنگام پختن برنج برای آبکشی ، کمی آبلیمو به آب آن اضافه کنید تارنگ دانه های برنج سفید تر شود .
پختن پاستا و ماکارونی
ماکارونی و تمام پاستاها را در آب نمک و یا درمخلوط آب و کمی روغن بپزید تا بهم نچسبند .
نگهداری دانه ذرت
دانه ها ی ذرت را همیشه در فریزر نگهداری کنید که تازه بمانند .
هندوانه رسیده
وزن هندوانه رسیده نسبت به ظاهرش کمی سبک تر و صدای ضربه هایی که به آن میزنید بم تر است !
پوست گرفتن گردو
برای درسته بیرون آوردن گردو از پوست ، یک شب آن را در آب و نمک خیس کنید .
رسیدن موز و گوجه فرنگی
برای رسیدن موز و گوجه فرنگی نارس آنها را داخل یک حوله مرطوب قرار داده و درون پاکت کاغذی بگذارید تا زودتر برسند .
ترد شدن سیب زمینی سرخ شده
برای ترد شدن سیب زمینی سرخ شده ، در ظرف بزرگی آنها را سرخ کنید تا روی هم انباشته نشوند و خوب برشته سرخ شوند .
مصرف میوه جات
میوه جات را باید رسیده و سبزیجات را نارس مصرف کرد .
پختن کلم بنفش
برای پختن کلم بنفش کمی به آب آن سرکه اضافه کنید . سپس در انتها نمک و کمی شکر بزنید .
برداشتن تخم مرغ از شانه
هنگام برداشتن تخم مرغ از داخل شانه با جعبه مقوایی ، انگشتان خود را مرطوب کنید تا از لغزیدن تخم مرغ و شکستن آن جلوگیری شود .
گوشت کبابی خیس
اگر گوشت کبابی خیس و آبدار است آنرا خشک کنید تا روی آتش در حین کباب شدن ، سفت نشود .
استفاده از نمک در هنگام پخت حبوبات
هنگام پختن حبوبات به آنها نمک نزنید . نمک را در مرحله آخر که حبوبات پختند ، بزنید .
لک چربی روی فرش
برای زدودن لکه چربی روی فرش جوش شیرین خشک روی آن بریزید و آن را داخل پرزها بمالید و صبح روز بعد روی آنرا جارو برقی بکشید.
لکه قیر
لکه قیر را میتوان با کمی بنزین زدود . لکه های چای و قهوه و کاکائو را با محلول آب و پودر رختشویی و دو قاشق مرباخوری امونیاک میتوان از بین برد .
لکه خون و تخم مرغ
لکه خون و لکه تخم مرغ روی پارچه و لباس را با آب سرد بشویید تا از بین بروند .
گرفتن چربی غذاها
چربی و روغن اضافی روی ظرف غذا را با گذاشتن چند برگ حوله کاغذی بگیرید .
قارچ شاداب
قارچ را برای تازه و شاداب ماندن از داخل کیسه نایلونی بیرون آورده و داخل روزنامه یا یک پاکت کاغذی ، درون یخچال بگذارید تا نفس بکشد !
چسبیدن به تاوه
پیش از ریختن روغن در ماهیتابه ، حتما اول آنرا داغ کنید تا از چسبیدن مواد به تابه جلوگیری شود .
چسبیدن غذاها به تاوه
پیش از ریختن روغن در ماهیتابه ، حتما اول آنرا داغ کنید تا از چسبیدن مواد به تابه جلوگیری شود .
کرفس و کاهو
برگهای خارجی کاهو کرفس را تا لحظه استفاده جدا نکنید و برگهای کرفس را پس از جداکردن خشک کنید و در ترشی و سوپ استفاده نمایید و برگهای کاهو را برای تهیه ته دیگ برنج بکار بگیرید .
ترشح روغن
پاشیدن اندکی نمک در روغن ماهیتابه از ترشح چربی به اطراف جلوگیری خواهد کرد .
نگهداری پنیر
پنیر شور را داخل دوغ نگهدارید . هم نمکش کمتر میشود و هم سالمتر میماند و هم مزه خوبی خواهد داشت .
نگهداری لوبیا سبز
برای نگهداری لوبیا سبزبه جای فریز، میتوان آنها را خرد کرده و درون شیشه ای ریخته ، رویش آب نمک سرد ریخت .
نگهداری آرد و حبوبات
آرد و حبوبات را جای خشک و خنک و لوبیا چشم بلبلی را داخل یخچال نگهدارید .
غوره غوره
غوره رامیتوان دانه کرده و درون آبغوره و نمک نگهداری کرد که به آن غوره غوره میگویند .
پختن گوشت و سبزی
سبزیجات را در آب نمک بپزید و برای تهیه سوپ و آب گوشتها قبل از پخت نمک بزنید و برای استفاده از گوشت پخته ، پس از پختن و قبل از برداشتن نمک بزنید .
نمک در نمکدان
استفاده از نمکدان چوبی و یا ریختن چند دانه برنج از نم کشیدن نمک در نمکدان جلوگیری میکند .
نگهداری ادویه جات
فلفل و ادویه جات را بهتر است داخل پاکت کاغدی تیره رنگ نگهداری کنید تا مدتها سالم و بدون تغییر بمانند .
جداکردن کیک از قالب
کیک اگر داخل قالب بماند و کاملا سرد شود ، به قالب می چسبد . پس بهتر است کیک را تا کمی خنک شد از قالب در آوریم . اگر چسبید یا قالب را دوباره در فر گرم کنید و یا حوله ای را که با آب داغ آبکشی شده به بدنه خارجی قالب ببندیم تا کیک جدا شود .
فرم دادن خامه
زیر ظرف خامه ای را که دیر فرم میگیرد، باید درون یخ قرار داد و هم زد و یا با افزودن چند قطره لیمو ترش میتوان بهتر فرم داد .
رفع شوری غذا
شوری غذا را با یک قاشق سرکه و یا یکی ، دو حبه قند و یا کمی شکر میتوان گرفت .از سیب زمینی هم میتوان کمک گرفت .
رفع شیرینی غذا
شیرینی بیش از حد غذا را با کمی نمک یا یک قاشق سرکه میتوان زدود .
منبع : banou.mihanblog.com