جادوی جدید اپل با پیل های نازکتر
ماده جادویی گرافن که مجموعه ویژگیهای الکتریکی و حرارتی آن برای کاشفان در سال 2010 جایزه نوبل را به ارمغان آورده بود، به زودی میتواند به تلفنهای هوشمند آیفون و دستگاههای آیپد اپل در دستیابی به انرژی بیشتر کمک کند.
شرکت اپل به ثبت اختراعی برای یک گرماخور (heat sink) مبتنی بر گرافن برای پیلهای لیتیومی و صفحه مدارهای تبلتها و گوشیهای هوشمند خود پرداخته است.
گرافن نوعی کربن است که به شکل ورقههای به ضخامت یک اتم است که اتمهای آن به صورت شبکههای لانه زنبوری کنار هم قرار گرفتهاند. این ماده در انتقال گرما 10 برابر بهتر از گرافیت عمل می کند که معمولا به عنوان گرماخور در دستگاههای قابل تحرک استفاده میشود؛ اما برای سرد کردن یک پیل به اندازه کافی، پوشش گرافیتی معمولا 30 میکرومتر ضخامت دارد. این ضخامت فضای زیادی از دستگاه را اشغال کرده که میتوان به جای آن از پیلهای بزرگتر استفاده کرد.
بنابر اعلام این شرکت با پوشش دادن روکش یک پیل پلیپروپیلن با گرافن، گرماخور میتواند تنها کسری از فضای نسخه گرافیتی را برای دفع حرارت مشابه اشغال کند. این امر میتواند به نصب پیلهای بزرگتر و با دوامتر کمک کند.
همچنین گرافن در حال بررسی برای استفاده در جهت ذخیره برق در نسل آینده پیلها و ابرمخازن است. محققان دانشگاه منچستر یک برنامه 2.2 میلیون دلاری را برای ساخت دستگاههای ذخیره انرژی با ظرفیت بالا با مرکزهای گرافنی آغاز کردهاند.
شرکت اپل در اختراع پیل دیگری که هفته گذشته ثبت کرده، اطلاعات بیشتری ارائه کرده که بر اساس آن، این ابداع میتواند در دستگاههای شبیه ساعت مچی بکار برده شود.
در این اختراع، اپل از شیوههای ساخت دقیق برای تولید یک پیل منحنی سخت گفته که شامل اعمال فشار مستمر بر روی یک سلول لیتیومی منعطف به منظور ایجاد انحنا است.
پیل
پیل
منبع : ایسنا