تصویر بی نظیر یک ابرنواختر 150 هزار ساله
سازمان فضایی آمریکا ناسا اعلام کرد : تلسکوپ هابل موفق شده است از بقایای یک ستاره شبیه خورشید که هزار سال پیش در انفجاری به صورت یک ابر نواختر بوجود آمده ، تصویر بگیرد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در تصویر گرفته شده توسط هابل بقایای این ابرنواختر به صورت باریکه های گازی به رنگ قرمز نمایان است.
براساس این شی که به SNR B0519-69.0 و یا SNR 0519 معروف است 150 هزار سال پیش با یک انفجار بوجود آمده است اما اولین نور حاصل از این انفجار تنها حدود 600 سال پیش به زمین رسید.
باریکه های قرمز رنگ این گاز در عکسی که هفته جاری ناسا منتشر شده است تنها بقایای از این ستاره ناپایدار مشخص است.
ابرنواختر یا سوپرنوا (Suppernova) به یک ستاره در حال فرو ریزش گفته می شود. یک ستاره می تواند در دو حالت تبدیل به ابرنواختر شود که بر همین اساس ابرنواخترها به دو نوع تقسیم می شوند. نوع اول از ستاره های دوتایی ایجاد می شودو ابرنواخترهای نوع دوم در اثر مرگ یک ستاره و منفجر شدن آن به وجود می آیند.
ستاره شناسان می گویند: چندین نوع ابرنواختر وجود دارد اما ابرنواختر SNR 0519 یک کوتوله سفید رنگ شبیه خورشید است که مراحل نهایی زندگی خود را سپری می کند.
به گفته ستاره شناسان، بقایای SNR 0519 در فاصله بیش از 150 هزار سال نوری از زمین در جنوب صورت فلکی «دورادو»، صورت فلکی که بیشتر کهکشان های همسایه ما از جمله کهکشان راه شیری در آن قرار دارد، مشاهده شده است.